08/09/2026
Σαμιακά

Πανσαμιακό Συλλαλητήριο για την Υγεία το Σάββατο

1000028696

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συμμετέχει ενεργά στο Πανσαμιακό Συλλαλητήριο για την Υγεία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου. Η προσυγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 18.30 στο πρώην περίπτερο Ζαχαράκη κοντά στα γήπεδα τένις, ακολουθώντας πορεία στην παραλιακή.

Η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας στη Σάμο επιδεινώνεται αδιάκοπα, με τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας να μένουν ανεκπλήρωτες. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουν την ανησυχία τους, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο του νοσοκομείου και καλούν όλους τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν.

Βασικό αίτημα είναι η πλήρης στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες σε όλα τα τμήματα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση εξάντλησης, και η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων δεν είναι αποδεκτή.

Η Δημόσια Υγεία αναγνωρίζεται ως ένα αγαθό που δεν εμπίπτει σε διαπραγμάτευση, ενώ το δικαίωμα στην υγεία είναι καθολικό. Το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σάμου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια νότα πολιτισμού και αλληλεγγύης στην εκδήλωση.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νίκος Μελάς: Συνεχίζουμε το έργο του Δημήτρη Καρύδη στους Φούρνους

Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου: Επίσκεψη ορθοπαιδικού Εμ. Κιάσσου

Χαμός στο Facebook για το Bayraktar που πέταξε βόρεια της Σάμου και της Ικαρίας

Τροχαίο στο Κοκκάρι Σάμου: Δύο τραυματίες σε σύγκρουση ΙΧ με ταξί

Σάμος: Θετική εισήγηση Γ.Καμπούρη για ονοματοδοσία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη μνήμη του γιατρού Νίκου Κακλαμάνη

Πανσαμιακό, Παλλαϊκό συλλαλητήριο: ακρίβεια, δημόσια Υγεία και Παιδεία στο επίκεντρο