04/06/2026
Σαμιακά

Πανσαμιακό Συλλαλητήριο για την Υγεία το Σάββατο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συμμετέχει ενεργά στο Πανσαμιακό Συλλαλητήριο για την Υγεία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου. Η προσυγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 18.30 στο πρώην περίπτερο Ζαχαράκη κοντά στα γήπεδα τένις, ακολουθώντας πορεία στην παραλιακή.

Η κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας στη Σάμο επιδεινώνεται αδιάκοπα, με τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας να μένουν ανεκπλήρωτες. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουν την ανησυχία τους, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο του νοσοκομείου και καλούν όλους τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν.

Βασικό αίτημα είναι η πλήρης στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς οι ανάγκες είναι τεράστιες σε όλα τα τμήματα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατάσταση εξάντλησης, και η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων δεν είναι αποδεκτή.

Η Δημόσια Υγεία αναγνωρίζεται ως ένα αγαθό που δεν εμπίπτει σε διαπραγμάτευση, ενώ το δικαίωμα στην υγεία είναι καθολικό. Το συλλαλητήριο θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σάμου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο μια νότα πολιτισμού και αλληλεγγύης στην εκδήλωση.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων Σάμου: Μήνυση καταθέτει ο Δήμος

Στόχος οι 24.000 αφίξεις στη Σάμο: Η Apollo ανοίγει τη φινλανδική αγορά και αυξάνει τις πτήσεις κατά 16%

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Βαθύ της Σάμου. Ανακαίνιση, επανέκθεση, καθολική προσβασιμότητα

Θερμικές κάμερες κατέγραψαν 600 αγριόχοιρους, οι αγρότες μιλούν για πάνω από 2.000

Αύξηση 26% στις αφίξεις από Τουρκία στο Βαθύ

Δύο αντλίες πυρόσβεσης Miyake παρέδωσε το Ίδρυμα Φίλων της Σάμου στους εθελοντές Μαραθοκάμπου