08/08/2026
Σαμιακά

Θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκταμίευση 130 εκ ευρώ για τα νέα ΚΥΤ στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω

ZERBOY

 

Με την θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), ενέκρινε την εκταμίευση 130 εκ ευρώ για την κατασκευή των τριών “Κλειστών Ελεγχόμενων Κέντρων Νήσων” στη Σάμο, τη Λέρο και την Κω.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της προς το Υπουργείο “χαιρετίζει” τις προσπάθειες που κατέβαλε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Άσυλου για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα και αναγνωρίζει πλήρως την επείγουσα ανάγκη αυτής της οικονομικής υποστήριξης”.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο” .

Σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις έχουν αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου www.migration.gov.gr

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς άδεια επί 20 χρόνια το στέγαστρο επιβατών στο λιμάνι Καρλοβάσου

Από τα αμπέλια στην άσφαλτο: Ο κίνδυνος των αγριόχοιρων απειλεί και τους οδηγούς της Σάμου

Βανδάλισαν το κυτίο του απινιδωτή στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Πυθαγόρειο: Διήμερος εορτασμός για τη Ναυμαχία της Σάμου και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Τροχαίο στο Κοκκάρι, κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

Έναρξη λειτουργίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρλοβασίου