28/07/2026
Σαμιακά

Ο Σύριος«Μπάμπο»- Ιδιοκτήτης περιπτέρου στη Σάμο

periptero

O Firas H. ή «Μπάμπο» όπως τον ξέρουν στη Σάμο,γεννημένος στη Συρία ,ταξίδεψε σε νεαρή ηλικία για την Κύπρο όπου εγκαταστάθηκε εκεί για 12 χρόνια.Για τα μάτια μιας γυναίκας από την Ελλάδα έρχεται στη χώρα μας και αρχίζει να εργάζεται σε ναυτιλιακές εταιρείες στην Αθήνα.

Στο νησί μας βρίσκεται τα τελευταία 4 χρόνια,δουλεύοντας σε τουριστικά γραφεία, κυρίως στο τμήμα ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Ο Firas είναι ο επίσημος μεταφραστής και διερμηνέας, μιας και μιλά 5 γλώσσες, της αστυνομίας ,του λιμενικού σώματος και της εισαγγελίας Σάμου.

Η τελευταία του επαγγελματική ενασχόληση είναι το περίπτερο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Σάμου.

Σε ερώτηση μας πως πάνε οι δουλειές μας απάντησε «δόξα ο θεός.Οι περισσότεροι πελάτες μου» υποστηρίζει «είναι Σαμιώτες παρά αλλοδαποί».

Ο Firas είναι χριστιανός ορθόδοξος, νόμιμος στη χώρα μας και πληρώνει κανονικά τους φόρους του στη πολιτεία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Σάμος τιμά τους Σαμίους Αγίους της: Διήμερο εκδηλώσεων 1 και 2 Αυγούστου

Μόλις τέσσερις εισακτέοι στο Μαθηματικό της Σάμου: Έντονος προβληματισμός για το μέλλον του Τμήματος

Σάμος: Ο Ιούλιος της Πυθαγόρειας διατροφής

Ο Σαμιώτης Σταύρος Σπύρου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Baseball5

Η Aegean Regatta 2026 καταλήγει στον Μαραθόκαμπο της Σάμου: Όλο το πρόγραμμα

Ενίσχυση περιπολιών στο Ανατολικό Αιγαίο μετά την καταγγελία του «Αρχιπελάγους» για παράνομη αλιεία