19.4 C
Σάμος
24/04/2025
Σαμιακά

Μη εφικτή η ίδρυση τμήματος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στην Ανατολική Σάμο

Μη εφικτή είναι η ίδρυση τμήματος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στην Ανατολική Σάμο, ξεκαθάρισαν σήμερα οι Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, κ.κ. Β. Μεταφτσή και Σ. Κοκολάκη, με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Κοσμητόρων των Σχολών με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο, στο δημαρχιακό μέγαρο Σάμου για την ενδυνάμωση των δεσμών τους.

Οι Κοσμήτορες σε δηλώσεις τους στο Ραδιοσταθμό Αρμονία και στον δημοσιογράφο Μάνο Στεφανάκη, επισήμαναν ότι αναπόφευκτα συζητιέται σε κάθε τους επαφή που υπάρχει με την Ανατολική Σάμο, η ίδρυση τμήματος του Πανεπιστήμιου.

Παρόλα αυτά ξεκαθάρισαν όμως ότι, με το να ιδρυθεί ένα τμήμα πχ στο Βαθύ, είναι σα να δημιουργείται ένα καινούργιο πανεπιστήμιο, ενώ το κόστος του θα ήταν απαγορευτικό.

Ταυτόχρονα θα χαθεί και η συνεργία μεταξύ των τμημάτων καθώς και οι δυσκολίες που θα υπάρξουν στις μετακινήσεις των φοιτητών και των καθηγητών, από το Καρλόβασι στο Βαθύ και αντίστροφα, για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Τέλος οι Κοσμήτορες υποστήριξαν, ότι έχει γίνει για μία τεράστια επένδυση στο Καρλόβασι όλα αυτά τα χρόνια , τονίζοντας την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το Πανεπιστήμιο, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει νόημα να μπουν στη διαδικασία της διάσπασης των τμημάτων τους .

 

Related posts

Ο Εορτασμός της Τρίτης της Διακαινησίμου στo Καρλόβασι

admin

Αγανάκτηση για την κατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Πυθαγορείου: Ακούρευτο γκαζόν, βουλωμένα μπεκ και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

admin

Πασχαλινή Σύναξη Φοιτητών στη ΛΑΦ Σάμου: Ο Μητροπολίτης κοντά στη νεολαία του νησιού

admin

Blue Star Myconos: Καλοκαιρινά Δρομολόγια 2025 – Στο Βαθύ μόνο κάθε Τετάρτη

admin

Μανώλης Κάρλας- Βιομηχανικά αιολικά πάρκα σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους Kορσεών

admin

Τροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: “Άγιο” είχαν δύο 21χρονοι

admin

Ικαρία: “Πυρά” επιβατών κατά της εταιρείας. “Πώς θα γυρνούσαμε; Κολυμπώντας;”

admin

Η 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο τιμά τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο

admin

220 επιβάτες του “Blue Star Myconos” με εισιτήριο Ικαρία–Σύρος .Έκτακτη δρομολόγηση του «Blue Star Paros»

admin