14/09/2025
Δήμος

Λαϊκή Συσπείρωση προς δημοτική αρχή Σάμου : Οι ευθύνες είναι τεράστιες

Για απραξία σχετικά με τις κατολισθήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πρανές πίσω από το κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Καρλοβάσου, κατηγορεί την δημοτική αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση  Σάμου, με επείγουσα ανοικτή επιστολή προς τον δήμαρχο Σάμου αναφέρει:

“Παρά το γεγονός ότι στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 21-1-2019 καταθέσαμε Ερώτηση και ζητούσαμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική ενέργεια.

Γεγονός που οδηγεί τους μαθητές σε κατάληψη για το δίκαιο αίτημά τους, να γίνουν τα απαραίτητα έργα που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Με την επείγουσα επιστολή μας επανερχόμαστε και απαιτούμε, την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να προχωρήσει από τώρα εμπεριστατωμένη μελέτη της κατάστασης και των έργων που είναι απαραίτητα.

Σε πρώτη φάση να ληφθούν μέτρα που να διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία του Σχολείου ( π.χ πλέγμα για την συγκράτηση των χωμάτινων όγκων κλπ).

Διεκδίκηση της απαραίτητης πρόσθετης χρηματοδότησης για έργο προστασίας του κτιρίου , τέτοιο που να αντιμετωπίζει οριστικά το πρόβλημα.

Μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο τα μαθήματα του σχολείου με ευθύνη του δήμου και να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας. Οι ευθύνες είναι τεράστιες”.

Related posts

Νέα σχολική χρονιά: Τι μήνυμα στέλνουν οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Δυτική Σάμος: Έκκληση για άμεση απομάκρυνση παράνομων αφισών – Έρχονται νόμιμοι χώροι αφισοκόλλησης

admin

ΚΚΕ Σάμου: «Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου στη Διεθνή Μέρα ΝΑΤΟ»

admin

Αίτημα για ενημέρωση και ειδική συνεδρίαση σχετικά με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

admin

Μαρνέζος: «Χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου Καρλοβάσου»

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Στους 6 κορυφαίους της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

admin

Διάκριση για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

admin

«ΑΝΑ.Σ.Α.: Αίτημα έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Αν. Σάμου

admin

Καστανιά: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες της Δυτικής Σάμου

admin