03/11/2026
03/11/202605:38
Ελλάδα

Απεργία ΠΝΟ: Τα πλοία δεμένα για 48 ώρες στα Λιμάνια

Γιώργος Πατσομύτης
Γιώργος Πατσομύτης
blue star

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια σήμερα και αύριο. Η απεργία έρχεται ως αποτέλεσμα της διεκδίκησης σειράς αιτημάτων από τους ναυτικούς, με κύριο στόχο την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση 12%.

Οι ναυτικοί ζητούν συγκεκριμένα:

  • Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με ποσοστό αύξησης 12%.
  • Την κατάργηση του Νόμου 41/50.
  • Την άμεση τροποποίηση του άρθρου που αφορά την τετράμηνη δρομολόγηση των Ε/Γ-Ο/Γ και ταχυπλόων πλοίων, με επιβολή επτάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης.

Η ΠΝΟ απαιτεί την τήρηση της ναυτεργατικής νομοθεσίας, τονίζοντας ότι οι ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές δεν είναι εφικτές χωρίς ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα. Επιπλέον, γίνεται έκκληση προς τους ναυτικούς, τους νησιώτες και όλους τους φορείς να σταθούν δίπλα στην απόφαση της ομοσπονδίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προτιμώμενη πηγή στη Google

Περισσότερα από το Samos24

#Κακοκαιρία