16/09/2025
Σαμιακά

Τι παίρνουν μαζί τους στο τέλος των διακοπών τους οι Τούρκοι επισκέπτες από τη Σάμο

Ρωτήσαμε και μάθαμε σε μια σύντομη έρευνα που κάναμε τι ακριβώς παίρνουν μαζί τους οι Τούρκοι τουρίστες όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από τις διακοπές τους στη Σάμο.

Κρατηθείτε, η λίστα είναι γεμάτη εκπλήξεις!

Κρέας, κρέας, και πάλι κρέας: Δώσε τους χοιρινό και μοσχαρίσιο, και πάρ’τους την ψυχή! Φεύγουν με σακούλες γεμάτες κρέας, λες και η Σάμος είναι η Μέκκα των κρεατοφάγων.

Κρεμμύδια: Σακούλες γεμάτες κρεμμύδια! Κι αν αναρωτιέστε γιατί, μάλλον έχουν κάποια κρυφή συνταγή που δεν ξέρουμε.

Γίγαντες: Οι αγαπημένοι γίγαντες, αυτά τα τεράστια φασόλια που κάθε Έλληνας λατρεύει, φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη θέση και στην τουρκική κουζίνα.

Ζυμαρικά και Τορτελίνια: Δεν λείπουν ποτέ από τις σακούλες τους τα ελληνικά ζυμαρικά, με τα τορτελίνια να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ούζο: Το παραδοσιακό ελληνικό ποτό είναι must-have για κάθε Τούρκο τουρίστα. Ίσως γιατί το ελληνικό ούζο έχει μια γεύση που δεν βρίσκουν αλλού.

Σαγανάκι Τυρί: Πολύ σαγανάκι τυρί! Φαίνεται πως το λιωμένο τυρί στο τηγάνι είναι ακαταμάχητο.

Κονσέρβες: Άπειρες κονσέρβες για παν ενδεχόμενο. Ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, το παίρνουν!

Στην Τουρκία, λόγω αυξημένου πληθωρισμού, τα προϊόντα είναι κατώτερης ποιότητας. Έτσι, οι Τούρκοι επισκέπτες εκτιμούν ιδιαίτερα τα ελληνικά προϊόντα. Αξιοσημείωτο είναι ότι αγαπούν το φαγητό και τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο, με παρέες Τούρκων να γεμίζουν τα τραπέζια  και να απολαμβάνουν το κάθε πιάτο.

 

Related posts

«Μας διέλυσαν»: Οργή και απόγνωση αγρότη στη Σάμο για τις ζημιές από αγριογούρουνα

admin

Παράδοση – παραλαβή στην ΑΣΔΕΝ με πρωταγωνιστές δύο Σαμιώτες αξιωματικούς

admin

Κάλεσμα σωματείων και συλλόγων στη Σάμο για την υγεία – Συγκέντρωση 16/9 στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Eορτάζει το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου της Σάμου

admin

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Σάμου κατά της αξιολόγησης

admin

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin

Το «Ariadne» αντικαθιστά τα «Lefka Ori»

admin

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Όχι στα αργύρια του τουρισμού για το ΝΑΤΟ»

admin

Blue Star Myconos: Τα δρομολόγια από 15/9 έως 31/10

admin