05/11/2026
05/11/202615:10
Ελλάδα

Πλάνα πριν και μετά τη συντριβή αεροσκάφους στο Καζακστάν

Γιώργος Πατσομύτης
Γιώργος Πατσομύτης
kazaktan

Τις δραματικές στιγμές που διαδραματίστηκαν στο μοιραίο αεροσκάφος των Αερογραμμών του Αζερμπαϊτζάν, λίγο πριν τη συντριβή του κοντά στην πόλη Ακτάου στο Καζακστάν, κατέγραψε ένας από τους επιβάτες στο κινητό του τηλέφωνο.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που έχει ήδη διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζει ζημιές στο εσωτερικό της καμπίνας. Οι αιτίες αυτών των ζημιών παραμένουν άγνωστες, ενώ φαίνονται οι μάσκες οξυγόνου που έχουν ενεργοποιηθεί.

Παράλληλα, ένα ακόμη βίντεο που κυκλοφορεί φέρεται να έχει τραβηχτεί από έναν εκ των επιζώντων ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά τη συντριβή. Στο υλικό, διακρίνονται επιβάτες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «24.kg» του Κιργιστάν, οι περισσότεροι επιβάτες που επέζησαν της αεροπορικής συντριβής βρίσκονταν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, 16 επιβάτες που κάθονταν στο μπροστινό τμήμα εκτοξεύτηκαν εκτός αεροπλάνου τη στιγμή της πρόσκρουσης με το έδαφος, ενώ όσοι βρίσκονταν στη μεσαία καμπίνα έχασαν τη ζωή τους επί τόπου.

Μετά την τραγωδία, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, επέστρεφε στη χώρα του από τη Ρωσία, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς και η αεροπορική εταιρεία AZAL, κάνουν λόγο για πρόσκρουση πτηνών που ενδέχεται να προκάλεσε βλάβη στον κινητήρα του αεροσκάφους.

 

Βίντεο από τη συντριβή του αεροπλάνου στο Καζακστάν

Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στο σημείο της συντριβής

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προτιμώμενη πηγή στη Google

Περισσότερα από το Samos24

Δήμοι04.11.26 | 21:57

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου: Αποχώρησε ο Μ. Μητσός μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Β. Τσεσμελή για τον βιολογικό

Σε έντονη αντιπαράθεση εξελίχθηκε η συζήτηση για τον βιολογικό καθαρισμό της Σάμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, το απόγευμα…

#Κακοκαιρία#Ακτοπλοϊκά